Det bør du vide om kviklån

Måske har du stiftet bekendtskab med ord som SMS-lån, kviklån eller en anden form for hurtige lån. Disse typer lån er hurtige og nemme at optage. Faktisk kan man blive godkendt til et kviklån på ganske få minutter, og tilmed have pengene på kontoen samme dag. Hvis du synes det er besværligt at låne penge gennem banken, så vil kviklånsprocessen være væsentligt nemmere, da alt kan foregå online. Nemt og bekvemt. Dog er et kviklån ikke for alle. I denne artikel vil vi komme ind på hvad et kviklån er for en størrelse, hvordan det egentligt fungerer og hvad forskellen er på et kviklån og et banklån.

Hvad er et kviklån, og hvordan fungerer det?

Basalt set, er et kviklån et hurtigt lån. Deraf navnet. Hvis du står og mangler et mindre beløb til et nyt fjernsyn, betaling af uforudsete omkostninger eller noget helt tredje, så er et kviklån den hurtigste vej til kapital. Måden hvorpå du optager et kviklån, er typisk gennem en online låneudbyder. Her foregår hele processen typisk online, hvor du først ansøger om et kviklån. Herefter udarbejder låneudbyderen en vurdering af din ansøgning. Hvis din ansøgning bliver vurderet til at være godkendt, så vil låneudbyderen udbetale den ønskede mængde kapital på din konto.

Dog er et kviklån ikke noget alle kan optage. Er du registreret i RKI, kan det være svært at optage et kviklån. Det skyldes at RKI-registrerede er listet som dårlige betalere, og dermed vil låneudbyderen være skeptisk omkring processen. Dette skyldes, at låneudbyderen er bange for, at du ikke betaler de lånte penge tilbage.

Hvad er forskellen på et kviklån og et banklån?

Måske har du stillet dig selv spørgsmål omkring forskellen på et kviklån og et banklån. Her er en af de væsentligste forskelle dokumentation og sikkerhed. Når du vælger at optage et lån gennem banken, så er de særligt skeptiske omkring tilbagebetalingen. Derfor vil de oftest kræve dokumentation i form af fx din lønseddel. Dette gør de af sikkerhedsmæssige grunde, da de vil være sikre på, at de kan få lånet tilbage igen inden for den aftalte låneperiode.

Når du vælger at optage et kviklån gennem en online låneudbyder, så kræver de oftest ingen dokumentation eller sikkerhed i forbindelse med lånet. Låneudbyderen behøver ikke at se din lønseddel, og er ikke interesseret i mængden af lån, som du har optaget. Dog er der en hage ved et kviklån, når man sammenligner denne type lån med et banklån. Nemlig renten. Udbyderen af kviklånet vil kræve en meget højere rente end banken. Dette skyldes primært, at et kviklån er af en mindre størrelse, og at de meget gerne vil have deres penge tilbage. Særligt, hvis du ikke kan tilbagebetale det lånte beløb inden for låneperioden.